زندگی در ترکیه
مهاجرت در هر سن و با هر شرایطی سختی های خاص خود را در پیش دارد. برای آسان تر کردن شرایط مهاجرت بهتر است قبل از هر اقدامی اولویت های زندگی شهری خود را تعیین کرده و آنها را در مورد کشور مقصد مطالعه کنیم. به طور مثال هزینه های زندگی برای هر شخصی اهمیت زیادی دارد و یا ممکن است برای عده ای امکانات آموزشی یا سیستم حمل و نقل عمومی به واسطه شغل و یا هدف مهاجرت ، اولویت بیشتری داشته باشد. در این مقاله به بررسی تعدادی از موارد مهم برای زندگی در ترکیه می پردازیم.
حمل و نقل عمومی ترکیه
کشور ترکیه دارای خدمات حمل و نقل با کیفیت و رو به رشدی می باشد. برای حمل و نقل عمومی در این کشور بسته به جغرافیای شهری که در آن ساکن هستید و نوع مسیرتان ، انتخاب های زیادی در دست خواهید داشت. به طور مثال انتخاب های شما در شهر استامبول عبارتند از : مترو،اتوبوس،متروباس،تراموا(قطارهای کوچک ریلی در سطح شهر)،کشتی و قایق،دولموش(ون های قدیمی 8 نفره)،تاکسی. و در شهر ازمیردر برخی مناطق درشکه و در اکثر مناطق اجاره دوچرخه نیز در لیست انتخابهای شما قرار خواهد داشت.با تهیه کارت الکترونیکی می توانید از اکثر وسایل نقلیه عمومی در سطح کشور استفاده کنید.
کشور ترکیه از این لحاظ به مراتب از کشور ما پیشرفته تر و دارای خدمات کامل تری می باشد و راه مطمئن و در دسترس تری برای دور بودن از ترافیک های شدید و خستگی از پیمودن مسیرهای طولانی خواهد بود. می توان گفت که این نقطه قوت، باعث جذب هرچه بیشتر گردشگران نیز شده است.
اگر به دنبال زندگی در ترکیه با مخارج بالا نیستید، با استفاده از وسایل عمومی می توانید هزینه های رفت و آمد ماهیانه ی خود را تا یک سوم کاهش دهید. همچنین سیستم حمل و نقل عمومی در ترکیه از امنیت بالایی برخوردار است و وسایل نقلیه مرتبا چک می شوند. با توجه به اینکه خدمات حمل و نقل یکی از فاکتورهای تعیین کننده در سطح کیفی زندگی به شمار می رود، می توانید برای بررسی شرایط اقامت ترکیه ، این مورد مهم را در لیست نقاط قوت این کشور قرار دهید.
هزینه زندگی در ترکیه
به طور قطع می توان گفت که برای مسافران و مهاجران ، بررسی هزینه ها در شهر مقصد یکی از مهمترین اقدامات اولیه است. مهاجرت به هر کشوری از راه های مختلف و با اهداف مختلفی انجام می شود. با توجه به روشی که برای مهاجرت به ترکیه انتخاب کرده اید، این هزینه ها می تواند متفاوت باشد.
زندگی در ترکیه عموما برای دانشجویان دانشگاه های دولتی از مردم عادی ارزانتر است و برای سایر دانشجویان نیز تخفیف های خوبی بر روی هزینه خوابگاه ها ، کارت های الکترونیکی حمل و نقل شهری و بیمه های درمانی در نظر گرفته شده است.
و اما در مورد زندگی عادی باید گفت که هزینه ها در ترکیه در برخی موارد بیشتر و برخی موارد کمتر است اما در کل کمی گران تر از زندگی در تهران می باشد. در کشور ترکیه به طور مثال هزینه پوشاک ، خرید و اجاره خانه به نسبت ایران ارزان تر و هزینه حمل و نقل و خدمات درمانی و پزشکی گرانتر می باشد. به دلیل جزئیات زیاد و اهمیت بالای این هزینه ها از شما دعوت می کنیم که لینک آمار هزینه های زندگی در ترکیه را مطالعه بفرمایید.
آب و هوای ترکیه
شرایط آب و هوایی محل زندگی ما ، بیشتر از آنچه تصور می کنیم حائز اهمیت می باشند. این مسئله در سرعت و کیفیت کارهای روزمره و شغلی و تا حد زیادی در روحیات و نوسانات خلقی ما تاثیرگذار است. به طور مثال حتی در کشور انگلیس با آن کیفیت بالای زندگی ، با وجود آب و هوای بارانی و ابری ، به دلیل کم بودن تابش آفتاب و گرفتگی هوا در اکثر ماه های سال، نرخ افسردگی بالا می باشد. زندگی در ترکیه نیز به تناسب اقلیم شهر انتخابی شما می تواند شرایط متفاوتی داشته باشد.
ترکیه محل تلاقی آسیا و اروپا می باشد و تفاوتهای زیادی در شرایط آب و هوایی بین مناطق مختلف این کشور وجود دارد. تنوع آب و هوایی در ترکیه شباهت هایی به ایران داشته و البته در هر شهری که باشید، با شرایطی که تا به حال تجربه نکردید روبرو نخواهید شد. مناطق ساحلی نزدیک به دریای مدیترانه دارای آب و هوای معتدل و برخی نواحی دیگر که با دریای اژه هم مرز هستند دارای زمستان های سرد و مرطوب و تابستانهای نسبتا گرم می باشند. پیشنهاد ما به شما این است که برای مهاجرت به ترکیه حتما شرایط آب و هوایی شهر مورد نظر خود را بررسی کنید. به طور مثال استامبول آب و هوایی شبیه به تهران ولی سردتر دارد و آنتالیا و ازمیر معتدل و مرطوب هستند. در قسمت آب و هوای ترکیه به تفصیل درباره ی شرایط آب و هوایی هر منطقه از ترکیه صحبت کرده ایم.
امکانات آموزشی در ترکیه
ترکیه از لحاظ امکانات آموزشی و بسترسازی برای تحصیل با سرعت بالایی در حال پیشرفت است. 22% از بودجه ی این کشور صرف نظام آموزش و پرورش شده و برای تمامی شهروندان ، امکان تحصیل رایگان در کلیه مقاطع فراهم می باشد. در حدود 1% از کل دانشجوهای ترکیه را خارجی ها تشکیل می دهند و سیاست های دولت ترکیه بر این است که تعداد این دانشجوها را هرچه بیشتر افزایش دهد. تعدادی از دانشگاه های دولتی ترکیه جزو چندین دانشگاه برتر دنیا بوده و دانشجویان بین المللی از طریق قبولی در آزمون یوس می توانند به آنها نیز راه پیدا کنند. گفتنی است که اقامت تحصیلی ترکیه یکی از راه های مهاجرت به ترکیه بوده و طرفداران زیادی دارد. اگر طالب زندگی در ترکیه هستید، می توانید اطلاعات جامعتری را با جزئیات کامل در لینک تحصیل در ترکیه مطالعه کنید.
مراکز تفریحی در ترکیه
تفریحات در ترکیه تنوع زیادی دارند. از تفریحات ساحلی در فصلهای گرم گرفته تا بازدید از بناهای تاریخی و چشیدن غذاهای فوق العاده ی ترکی ، همگی این کشور را به یکی از جذاب ترین کشورهای خاورمیانه برای گردش تبدیل کرده است.
در شهرهای ساحلی ترکیه ، تفریحات آبی حرف اول را می زنند و در شهرهایی مانند استامبول ، بازدید از اماکن تاریخی طرفداران زیادی دارد. به این معنی که با توجه به شهری که برای مهاجرت به ترکیه انتخاب کرده اید، نوع سرگرمی ها متفاوت خواهد بود. جاذبه های گردشگری ترکیه در تمام طول سال توریست های زیادی را به این کشور جذب می کنند و برای مثال از تعدادی از پرطرفدارترینِ آنها نام می بریم:
- بالن سواری در کاپادوکیا
- پارک های آبی
- بازی های آبی مثل پاراشوت و جت اسکی
- غواصی در آبهای مدیترانه
- رافتینگ
- بازدید از اماکن تاریخی
- طبیعت بی نظیر
- شهربازی ویالند استامبول
- اسکی
اگر به قصد گشت و گذار به یکی از شهرهای ترکیه سفر می کنید، باید بدانید که وقت کافی برای تجربه ی تمامی سرگرمی ها نخواهید داشت. و اگر زندگی در ترکیه را انتخاب کرده اید، مطمئن باشید برای لذت بردن از اوقات فراغت خود انتخاب های زیادی خواهید داشت. در سطح شهرها همیشه خیابانهایی با پیاده روهای سنگفرش و کافه هایی دنج در راستای آن وجود دارد و همچنین رستورانها نیز طرفداران غذا را در همه ی ساعات شبانه روز به خود جذب می کنند. آخر هفته های خود را می توانید در کنسرت ها و مراکز خرید بزرگ و مدرن نیز بگذرانید. و البته از مکان های پربازدیدی مثل میدان تکسیم در استامبول و یا بندر ازمیر برای علاقمندان به ماهیگیری نمی توان گذشت. به طور کل در کشور ترکیه بسته به سبک زندگی خود ، می توانید به سراغ تفریحاتی مناسب با بودجه ی شخصیتان بروید و اوقات خوشی داشته باشید.
غذاهای ترکیه
غذاهای ترکی شهرت زیادی در سطح جهانی دارند و البته بیشتر به تنوع کباب های خوشمزه شناخته می شوند. یکی از جاذبه های گردشگری هر کشوری، غذاهای محلی آن است و ترکیه در این موضوع بسیار موفق است. غذاهای ترکی جنبه های مختلفی دارند و این موضوع می تواند ریشه در تاریخ ترکیه داشته باشد. راضی کردن پادشاهان سختگیر عثمانی کار دشواری بوده و آشپزهای دربار تمام سعی خود را برای تدوین بهترین دستور پخت ها به کار می گرفتند و بخشی از اغنای غذاهای ترکیه ، میراث عثمانی می باشد. همچنین در بسیاری از مناطق ترکیه ،غذاهایی با سبزیجات تازه و طعم هایی عالی به عنوان وعده های اصلی و میان وعده میل می شود. دلیل آن نیز می تواند زندگی بر پایه ی کشاورزی و سلامت غذای تازه باشد. کافی است شهر خود را برای مهاجرت به ترکیه انتخاب کرده باشید تا بدانید با چه سبکی از غذاها روبرو خواهید شد.
لاهماجون ، دونر کباب ، دولمه ، بورِک ، کوکورِچ ، منه من و .. از جمله غذاهای پرطرفدار ترکی می باشند و مقاومت در برابر باقلواها و شیرینی های خوشمزه ی این کشور نیز کار بسیار دشواری می باشد. محتویات اصلی غذاهای ترکی گوشت قرمز و ماهی ، سبزیجات و حبوبات به همراه ادویه های معطر و خوش طعم می باشد که عموما با ذائقه ی ما ایرانی ها همخوانی دارد و اشتراکات غذایی نیز مانند تشابهات فرهنگی ، میان ما و ترک ها زیاد است . همچنین تقریبا در تمام رستورانها غذای حلال سرو می شود و برای پیدا کردن مواد غذایی حلال نیز با مشکل روبرو نمی شوید. پس برای زندگی در ترکیه از لحاظ طعم و سازگاری با سلیقه ی غذایی ما ایرانی ها جای نگرانی نیست.
زبان کشور ترکیه
زبان رسمی کشور ترکیه ، ترکی می باشد. زبانی شیرین و بسیار قدیمی که در مقایسه با زبانهای دیگر ، شباهت قابل توجهی به فارسی دارد. کلمات مشابه با بیان متفاوت و مفهوم هایی یکسان. همچنین ترکی استانبولی تا 70% با زبان ترکی آذری نیز تشابه دارد. در نتیجه آذری های عزیزمان به راحتی می توانند با ترک های ترکیه صحبت کرده و ارتباط کلامی برقرار کنند و این موضوع گام مهمی در جهت مهاجرت به ترکیه و آسایش زندگی در کشوری جدید با شرایط زندگی متفاوت محسوب می شود. نوشتار این زبان نزدیک به لاتین بوده و تفاوت اندکی با آن دارد.
زبان های دیگری هم در ترکیه وجود دارند و در بین اقوام مختلف زنده هستند. به طور مثال می توان از کردی، عربی و ترکمنی نام برد. زبان انگلیسی نیز بعد از ترکی، دومین زبانی است که در سیستم آموزشی کشور ترکیه تدریس می شود. همچنین در برخی مراکز گردشگری و شهرها به دلیل حجم بالای توریست های خارجی ، زبان های آلمانی و فرانسوی و روسی نیز صحبت می شود.
خوب است بدانیم که یادگیری زبان ترکی استامبولی سخت نیست و تسلط بر آن در محیط کار و تحصیل کمک شایانی برای زندگی در ترکیه به شما خواهد کرد.
فرهنگ مردم ترکیه
فرهنگ مردم هر منطقه، در تاریخ و پیشینه ی آن ریشه دارد. فرهنگ ها با پیدایش اولین اجتماعات بشری شکل گرفته و در طول زمان تغییرات زیادی داشته اند. اگرچه اصالت یک فرهنگ به راحتی تغییرپذیر نبوده و شامل اعتقادات و تاریخ و مذهب و ارزش های آن جامعه می شود. در نتیجه برای اقامت ترکیه و یا هر کشور خارجی دیگر، نزدیکی فرهنگی و همچنین کمتر بودن تداخلهای فرهنگی اهمیت بسیار خواهند داشت.
فرهنگ مردم کشور ترکیه بسیار به ما ایرانیان نزدیک است و آداب معاشرت رسمی ، جزئی جدایی ناپذیر از فرهنگ این کشور می باشد. فرهنگ ترکیه برای هر موقعیت عملی یک دستور زبان دقیق دارد و بزرگ و کوچک به آن پایبند هستند. با اینکه همجواری با کشورهای اروپایی تاثیرات زیادی در این پایبندی ها گذاشته است، کماکان می توان مردم این کشور را به شدت درگیر سنت ها و آداب خاص خودشان دانست.
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که با این اوصاف آیا ترکیه می تواند پذیرش فرهنگی مناسبی داشته باشد؟ پاسخ به این سوال کمی ماجرا را سلیقه ای و شخصی می کند. اما به طور کل می توان گفت مردم این کشور به دلیل همسایگی های کشورشان و رفت و آمد زیاد توریست ها، با اکثر فرهنگ ها آشنا بوده و پذیرش خوبی دارند. حتی در بافت های سنتی نیز احترام گذاشتن به اغیار حرف اول را می زند. از این رو از لحاظ فرهنگی ، نگران زندگی در ترکیه نباشید!
دین و مذهب مردم ترکیه
بیشتر مردم ترکیه ، تقریبا 98% ، مسلمان هستند و تنها چند درصد از پیروان کلیمی و مسیحی و اندکی از سایر ادیان در این کشور زندگی می کنند. مسلمانان ترکیه اکثرا اهل تسنن و بزرگترین گروه آنها حنفیها می باشند. موضوع قابل توجه در این کشور این است که در کنار تعداد بیشماری از مساجد، تعداد زیادی کلیسا و مکان های مذهبی از سایر ادیان در سطح کشور دیده می شود و این به معنی احترام زیاد به سایر ادیان می باشد. در گذشته در قانون اساسی این کشور، اسلام ، دین رسمی کشور اعلام شده بود. بعد از مدتی با تدوین قانون اساسی ، دولت این کشور به صورت لائیک (جدایی دین از سیاست و حکومتی غیرمذهبی) معرفی گردید.
با توجه به اینکه اکثریت مردم ایران مسلمان هستند، برای مهاجرت به ترکیه از لحاظ دینی و مذهبی به مشکل زیادی برنخواهند خورد. همچنین پیروان سایر ادیان نیز به دلیل فرهنگ احترام به ادیان در این کشور، با مشکلی روبرو نخواهند شد. زندگی در ترکیه برای ما ایرانی ها سختی های خود را خواهد داشت ولی معمولا مسائل دینی و مذهبی جزو آنها نمی باشند.
امنیت در ترکیه
امنیت، یکی از فاکتورهای مهم برای مهاجرت به ترکیه و یا هر کشور خارجی دیگر می باشد. زندگی در ترکیه بی خطر نیست ولی درکل نمی توان گفت که حضور و گردش و زندگی در آن ریسک بالایی دارد. مراکز تفریحی و هتل ها و مناطق توریستی امنیت خوبی را دارا می باشند و در شهرهای بزرگ هم مثل تمام کلان شهرهای دنیا، خطراتی وجود خواهد داشت که اجتناب ناپذیرند.برای سفر به ترکیه جای نگرانی نیست و برای احتیاط بیشتر، رعایت برخی نکات بهتر است. برای مثال خط مرزی ترکیه و سوریه از جمله مناطق پرخطر در این کشور می باشد و سفربه آن توصیه نمی شود.
برای زندگی شهری در ترکیه تدابیر زیاد امنتیتی اندیشیده شده است و پلیس بر تمامی نقاط پر رفت و آمد شهر ها نظارت دارد و در بیشتر میدان های شهرهای مهم ترکیه دوربین های 24 ساعته تعبیه شده است. این کشور همچنان خواستگاه بسیاری از گردشگران و مهاجرین می باشد. در سالهای اخیر عواملی مثل کودتا و حملات تروریستی ، بر این بازار پر رونق تاثیر گذاشته اند ولی با این حال از سال 2016 گرمی این بازار به نرمی در حال بازگشت است.
پوشش مردم ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه و یا هر کشور دیگری ، مسئله پوشش و نوع لباس مورد قبول در آن کشور اهمیت زیادی دارد. زیرا از جمله فاکتورهای آسایش در زندگی به حساب می آید. با توجه به اینکه دولت حاکم بر ترکیه لائیک است، برای بانوان پوشش مذهبی خاصی در انظار عمومی کشور تعریف نشده. با این حال به دلیل تعداد بالای مسلمانان معتقد، در سطح کشور و مخصوصا شهرستانها به وفور خانمهایی با حجاب کامل اسلامی دیده می شوند. البته پوشش اسلامی در این کشور همانند ایران لزوما همراه با مانتو یا چادر نیست و همان لباس عادی خانمهای غربی می باشد که فقط آستینهای بلند و دامن و یا شلوار بلندی دارد. ترکها علاقه ی زیادی به لباسها و روسری های رنگی و شاد دارند و این موضوع در پوشش بانوان مسلمان آنها بسیار زیاد دیده می شود.
در ترکیه غیر از مسلمانان اهل تسنن که حجاب دارند، بقیه ی مردم کاملا با سلیقه ی شخصی نوع پوشش خود را انتخاب می کنند. البته همه ی شهروندان ترکیه ، عرفی مشخص و ثابت را برای هر مکانی رعایت می کنند. به طور مثال برای ورود به مساجد حتما روسری بر سر خواهند کرد.
در نتیجه برای زندگی در ترکیه نگران ظاهر خود نباشید و با هر فرهنگ و دین و اعتقادی که پیرو آن هستید، با سلیقه ی خودتان می توانید نوع پوششتان را انتخاب کنید. فقط در نظر داشته باشید که عرف اجتماع را تا حد امکان رعایت کنید. البته برای توریست های خارجی این حد عرف کمی متفاوت بوده و ساده تر گرفته می شود ولی کسانی که در ترکیه ساکن هستند، محتاط تر عمل می کنند.