شینگن یا شنگن به منطقهای تشکیل شده از 26 کشور گفته میشود که اتباع آن کشورها برای سفر به سایر کشورهای عضو این محدوده، نیاز به اخذ ویزا ندارند. بنابراین با دریافت ویزای شینگن (Schengen Visa) میتوانید بدون محدودیت به 26 کشور سفر داشته باشید. اما در نظر داشته باشید به همین علت، سختگیریهای زیادی برای اخذ ویزای شینگن وجود دارد. بطور خیلی ساده میتوان گفت بین کشورهای عضو شنگن، هیچ مرزی وجود ندارد و همگی در یک منطقه واحد قرار دارند. در ادامه به توضیح مفصل ویزای شینگن و مدارک لازم برای اخذ ویزای شنگن میپردازیم.
کشورهای شامل شینگن، شامل 26 کشور میشوند: آلمان، اتریش، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس.
ساکنین و اتباع برخی کشورها نیازی به اخذ ویزای شینگن ندارند، از جمله : کشورهای قاره آمریکا (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن،کره جنوبی و مالزی نیازی به گرفتن ویزای شینگن ندارند و میتوانند به مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند.
تاریخچه ویزای شینگن
با اینکه شروع پیمان شینگن از سال 1985 بود، اما اتفاقاتی که از حدود سی سال قبل و در اواخر دهه 60 میلادی رخ دادند، باعث شکلگیری ایده اصلی تشکیل یک پیمان شدند که حالا نزدیک به 20% از کشورهای جهان در آن عضو هستند. برای اطلاعات بیشتر به صفحه تاریخچه ویزای شینگن مراجعه نمائید.
انوع ویزای شینگن
بطور کلی، ویزای شینگن به 3 دسته تقسیم میشود و هرکدام از آنها دارای زیرمجموعههایی هستند. در ادامه به معرفی انواع ویزای شنگن میپردازیم و توضیح میدهیم کدام یک از آنها برای ایرانیان، بهترین گزینه محسوب میشود.
1. ویزای اتحادیه شینگن
اغلب ویزاهای صادر شده از نوع ویزای اتحادیه شنگن (Uniform Schengen Visa) میباشد که به اختصار بصورت USV نوشته میشود و به آن ویزای گرشگری اروپا نیز میگویند. داشتن این نوع از ویزای شینگن، مجاز خواهید بود تا حداکثر 90 روز با فاصله زمانی هر 6 ماه، در کشورهای عضو، اقامت داشته باشید. این تاریخ از زمانی که وارد اولین کشور شینگن شوید، محاسبه میشود. ویزای اتحادیه شینگن با توجه به مقصود متقاضیان از سفر به کشورهای شنگن، به سه زیرمحموعه تقسیم میشود.
ویزای شینگن نوع A:
ویزای ترانزیت فرودگاهی است؛ یعنی مسافر نمیتواند از فرودگاه خارج شود، فقط میتواند در یکی از فرودگاههای شینگن پرواز خود را عوض نموده و به کشوری در خارج از این محدوده برود.
ویزای شینگن نوع B:
ویزای عبور می باشد؛ یعنی مسافر میتواند از فرودگاه خارج شده و از کشورهای عضو شنگن به عنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی تا حداکثر 5 روز، خود را به کشوری در خارج از این محدوده برساند.
ویزای شینگن نوع C:
همان ویزای توریستی اروپاست. با داشتن ویزای شنگن از نوع C، فرد میتواند به اندازه تعداد روزهایی که در ویزای او درج شده، در این کشورها، اقامت داشته باشد. با توجه به شرایط و هدف متقاضی از سفر به اروپا، سه نوع ویزای شینگن C وجود دارد
ویزای یک بار ورود (Single Entry):
ویزای سینگل شینگن تنها برای یک بار ورود و به یکی از کشورهای عضو شینگن صادر میشود. بنابراین به محض ترک آن کشور، صرفنظر از اینکه چقدر از اعتبار ویزای شنگن ما باقی مانده، آن ویزا باطل خواهد شد.
ویزای دوبار ورود (Double Entry):
ویزای دوبار ورود شینگن، از جهات بسیاری شبیه به ویزای یک بار ورود میباشد، اما با این تفاوت که دارنده ویزای دوبار ورود، مجاز است دو بار به کشورهای عضو، وارد شود. قابل ذکر است که برای این نوع از ویزای شنگن، محدودیتها و باز زمانی مشخصی وجود دارند و کمتر استفاده میشود.
ویزای چندبار ورود (Multiple Entry):
با استفاده از ویزای مولتی شینگن، دیگر محدودیتهای دو ویزای پیشین را نخواهید داشت و میتوانید به دفعات به کشورهای عضو وارد و از آنها خارج شوید. اما درنظر داشته باشید که تنها محدودیت ویزای مولتی شنگن، شامل زمان شده و تنها 90 روز اعتبار دارد. همچنین پس از اتمام ویزای شینگن از نوع مولتی، تا 6 ماه نمیتوانید برای یک ویزای دیگر، درخواست دهید.
2. ویزای اعتبار منطقه محدود شینگن
این نوع از ویزای شنگن که ویزای اعتبار منطقه محدود شینگن (Limited Territorial Validity Visa) نام دارد و با نام اختصار LTV شناخته میشود، به فرد دارنده اجازه میدهد تنها به محدودهی مشخصی که در حین صدور ویزا اعلام میشود، سفر کند و در آنها اقامت داشته باشد. اعتبار این ویزا تنها در همان مناطق شناخته شدهست و در مناطق دیگر، کاربردی ندارد. این نوع ویزای شینگن، معمولاً در شرایط ویژه و اضطراری، مانند ویزا برای پناهندگان صادر میشود تا به سایر کشورهای غیرمجاز سفر نداشته باشند.
3. ویزای ملی شینگن
ویزای ملی شینگن (National Visa) که بصورت اختصار NV هم نوشته میشود، اغلب به عنوان ویزای نوع D شناخته میشود. ویزای شینگن از نوع D برای افرادی صادر میشود که قصد تحصیل یا اقامت در کشورهای محدوده شنگن را دارند. افرادی که به منظور طولانیتری نسبت به سایر افراد – برای تحصیل یا راهاندازی کسب و کار و یا غیره – قصد اقامت در شینگن را دارند، باید ثابت کنند پس از اتمام اقامتشان، به کشور خود باز میگردند. از آنجایی که فرد مدت زمان بیشتری و بدون محدودیت میتواند در کشورهای محدوده شنگن سفر داشته باشد، اخذ این نوع ویزا از ویزای شینگن، بسیار سختتر از سایر ویزاها خواهد بود. مانند ویزای اتحادیه شینگن، ویزای ملی نیز به دو دسته یک بار ورود و چند بار ورود تقسیم میشود.
ویزای شینگن نوع D یک بار ورود (Single Entry):
همانطور که گفته شد، دارندگان ویزای ملی شینگن، میتوانند بصورت بلند مدت در کشورهای عضو این پیمان، اقامت داشته باشند. این اقامت میتواند به دلایل مختلفی باشد و اگر درمواردی همچون استفاده از خدمات درمانی، نیاز به سفر به سایر کشورهای شنگن نباشد، برای متقاضی ویزای شینگن نوع D سینگل صادر خواهد شد. بنابراین فرد اجازه سفر به سایر کشورهای عضو را نداشته و پس از بازگشت به کشورش، باطل خواهد شد.
ویزای شینگن نوع D چند بار ورود (Multiple Entry):
برخلاف ویزای بالا، با داشتن ویزای شینگن نوع D مولتی، فرد میتواند بدون هیچگونه محدودیتی، در مدت زمانی که برای او تعیین شده، به سایر کشورهای عضو این پیمان سفر کند. متقاضیانی که شرایط زیر را داشته باشند، میتوانند ویزای شینگن چند بار ورود از نوع D را دریافت نمایند.
1- دانشجویان بینالمللی که قصد تحصیل در یکی از کشورهای عضو منطقه شینگن را دارند. اینگونه افراد میتوانند ویزای مولتی شنگن از نوع D را دریافت نموده و آزادانه به سایر کشورهای عضو نیز سفر نماید. اعبتار این نوع ویزا برای دانشجوان یک ساله است که قابل تمدید نیز میباشد. همچنین دانشجویانی که به منظور انجام پروژههای تحقیقاتی قصد سفر به اروپا را در مدت زمان کمتر از یکسال دارند، میتوانند از این ویزا استفاده نمایند. در طرف دیگر، اگر دانشجویی قصد داشته باشد در یگ پژوهش علمی و پروژه تحقیقاتی یک موسسه آموزشی معتبر در یک کشور عضو شینگن شرکت داشته باشد، درصورتیکه سوابق علمی او و اعضای خانوادهاش مورد تأیید قرار بگیرند، میتواند از این نوع ویزا استفاده نماید.
2- افراد متخصصی که قصد به اشتراک گذاری مهارت و تخصص خود در یک زمینه به خصوص را در کشورهای عضو شینگن دارند. بعنوان مثال هنرمندان و ورزشکاران برای انجام حرفهی خود، میتوانند با استفاده از ویزای شنگن نوع D مولتی، در این کشورها اقامت موفت داشته باشند.
3- افرادی که در موراد اضطراری و به دلایل پزشکی، قادر به ترک کشورهای ناحیه شینگن نیستند.
شرایط اخذ ویزای شینگن
شرایط هر فرد با فرد دیگری متفاوت است و همچنین سفارت هر کشوری ممکن است سختگیرانهتر از یک کشور دیگر عضو پیمان شنگن، او را برای صدور ویزای شینگن، قبول کند. پیش از اینکه بخواهید مدارک خود را برای دریافت ویزای شنگن آماده نمائید، باید شرایط خود را برای دریافت این ویزا نیز درنظر داشته باشید. از جمله شرایطی که باید رعایت نمائید، سابقه سفر و سن است. درواقع افراد زیر 30 سالی که تابحال به کشورهای اروپایی سفر نداشتند، نمیتوانند مدرک تکمن مالی قابل قبولی ارائه دهند و همچنین دلیل قانعکنندهای برای برگشت به کشورشان، پس از اتمام مدت ویزا ندارند، شانس بسیار پائینی برای اخذ ویزای شینگن دارند.
میتوان گفت داشتن دلیل برای برگشت به کشور مبداً مهمترین عامل قبول شدن ویزای شینگن به شمار میرود. بنابراین بهتر است علاوه بر تکمیل مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن، شرایط خود را به شرایط مطلوب برای دریافت ویزا، نزدیک نمائید تا از شانس بالاتری برخوردار باشید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن
1- فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن
اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری، تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید بصورت حضوری یا اینترنتی از سفارت مربوطه دریافت شود. این فرم را باید همراه با دیگر مدارک مورد نیاز، هنگام مصاحبه ارائه دهید. هرچند این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای آنها، ویزای شینگن محسوب میشود. اما فرم درخواست هر کشوری، با دیگری متفاوت است. بعنوان مثال برای درخواست ویزای آلمان، نمیتوانید به سفارت ایتالیا مراجعه نمائید.
در این فرم درباره نوع ویزای شما نیز سوال میشود. طبق توضیحاتی که بالاتر در ارتباط با انواع ویزا داده شد، باید آن را مشخص کنید. اگر برای اولین بار قصد ورود به یکی از کشورهای شینگن را دارید، بهتر است از طریق نوع ویزای شینگن توریستی یا C اقدام کنید؛ زیرا احتمال موافقت با درخواست شما، بالاتر میرود. همچنین هنگام ارائه درخواست ویزا بهتر است تمام مدارک به طور کامل تکمیل شده و تمام گواهیها تحویل داده شود؛ زیرا روند کار تسریع مییابد. از طرفی دیگر کمبود مدارک می تواند موجب رد درخواست شود. برای درخواست کنندگان زیر 16 سال الزامیست که هر دو نفر از والدین یا قیمین، فرم درخواست را امضا کنند.
2- شناسنامه ایرانی و کارت ملی
ترجمه رسمی شناسنامه و فتوکپی از تمام صفحات آن. درصورت وجود شناسنامه، نیازی به ارائه کپی کارت ملی نیست.
3- گذرنامه
اصل گذرنامه که حداقل شش ماه قبل از درخواست ویزای شینگن صادر شده باشد. همچنین تهیه کپی از پنج صفحه اول و صفحاتی که مهر ویزا در آنها خورده، کافیست. یادتان باشد که قبل از ارائه گذرنامه، قسمت مربوط به امضای دارنده گذرنامه را امضا کنید.
درصورت داشتن پاسپورت قدیمی، ارائه اصل و کپی از صفحات مهم آن نیز الزامی میباشد؛ همچنین درنظر داشته باشید درصورتیکه قبلاً موفق به دریافت ویزای شنگن شدید، احتمال اخذ آن در دفعات بعد، بیشتر خواهد شد.
4- سه قطعه عکس رنگی
عکسها باید در ابعاد 6 در چهار، کاملاً رنگی و با زمینه سفید ارائه گردد. همچنین از مدت عکسها برای تطابق و همخوانی بیشتر با چهره متقاضی، بهتر است حداکثر یک سال گذشته باشد. در صورتی که عکس همراهان در گذرنامه متقاضی باشد، باید برای هرکدام از آنها نیز دو قطعه عکس در مدارک در نظر گرفته شود.
درنظر داشته باشید که طبق مقررات شنگن، عکس شما بر روی برچسب ویزا چاپ خواهد شد.
5- گواهی اشتغال و اسناد منابع مالی
برای مشاغل دولتی: گواهی اشتغال به کار باید در سربرگ رسمی شرکت، با ذکر سمت شغلی، میزان دریافت حقوق و مدت زمان اشتغال به کار و همچنین امضا و مهر مدیرعامل، نوشته شده و همینطور به انگلیسی و یا زبان اصلی اصلی کشور موردنظر، ترجمه شده باشند.
- ● برای مشاغل خصوصی: مدارک مربوط به پروانه کسب، سوابق آخرین پرداخت مالیات و همچنین وجود مهر اداره مالیات ضرور است. تمام این مدارک نیز باید به انگلیسی یا زبان رسمی کشور موردنظر عضو پیمان شینگن، ترجمه شده باشند.
- ● برای مشاغل پیمانکاری یا آزاد: باید مدارکی که بازگشت شما را بخاطر موفقیت و یا پیشنهادهای آیندهی شغلی، تضمین میکند، ارائه دهید.
علاوه بر گواهی اشتغال به کار، اسناد مالی شخص متقاضی نیز همراه با ترجمه آنها باید به سفارت ارائه شود. مدارک مربوط به اسناد مالی به شرح زیراند:
- ● پرینت حساب بانکی با گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک و مهر بانک نیز خورده باشد
- ● در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه قبل از درخواست ویزا
- ● درصورت کافی نبودن موجودی حساب بانکی و یا گردش مالی پائین. ارائه یک نامه از سمت پدر، همسر، شخص دعوتکننده یا بستگان نزدیک که توانایی پشتیبانی مالی شما را در حین سفر دارند، میتواند کمککننده باشد. در این صورت، باید مدارک بانکی شخص موردنظر نیز موجود باشد.
- ● برای دریافت ویزای شینگن برای زنان خانهدار، ارئه یکی از مدارک بالا که مربوط به شوهر وی است، به اضافه شرح حساب بانکی با تاریخ گشایش حساب، الزامیست.
- ● برای دریافت ویزای شینگن برای فرزندان تحت تکفل، ارائه یکی از مدارک بالا که مربوط به پدر یا قیم ایشان است، به اضافه شرح حساب بانکی با تاریخ گشایش حساب، الزامیست.
- ● افراد بازنشسته نیز لازم است گواهی بازنشستگی خود را ارائه دهند.
- ● دانشجویان باید از دانشگاه خود، گواهی اشتغال به تحصیل تهیه کرده و با ترجمه آن به زبان انگلیسی یا زبان اصلی کشور موردنظر، آن را همراه داشته باشند.
6- بیمه مسافرتی
متقاضیان ویزای شینگن باید بیمه مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند که این بیمه باید برای کل مدت زمان سفر حداقل هزینه ۳۰ هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد. مقصود از بیمه مسافرتی اینست که این بیمه باید هزینههای احتمالی بازگشت به کشور تحت مراقبتهای پزشکی، هزینههای احتمالی نیاز به درمان و یا هزینههای پزشکی اضطراری را پوشش دهد. همچنین باید تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. برای اعتبارسنجی بیمه، شرکت بیمهگذار نیز باید نمایندهای معتبر در کشور مقصد داشته باشد.
درنظر داشته باشید شخص دعوتکننده در کشور مقصد هم میتواند بیمهی مسافرتی را از یک شرکت بیمه در آن کشور بگیرد.
7- بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
برای درخواست ویزای شنگن، متقاضی باید بلیط رفت و برگشت خود را بطرف کشور مقصد، تهیه کرده باشد. البته ارائه رزرو بلیط هواپیما نیز کافیست و نیازی به خرید و پرداخت هزینه ندارد.
8- تائیدیه رزرواسیون هتل (واچر)
رزرو هتل باید برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت باشد. مانند مورد بالا، این رزرواسیون صرفاً برای ارائه به سفارت است و هزینهای بسیار جزئی دارد. اگر شخصی از کشور مقصد برای شما دعوتنامه فرستاده باشد، نیازی به رزرو هتل نیست.
"این مدارک ممکن است نسبت به شرایط هر فرد یا کشور، تغییر کند؛ بنابراین برای اطمینان بیشتر قبل از هر اقدامی، به بخش ویزای توریستی همان کشور، مراجعه کنید."
مدارکی که باعث بالا رفتن احتمال اخذ ویزای شینگن تضمینی میشوند
وجود این مدارک میتواند دریافت ویزای شینگن را برای متقاضی تا حدودی تضمین کند.
- ● در صورتی که قبلاً ویزای شنگن و یا ویزای هر کشور معتبر دیگری را دریافت کردهاید، کپی از آنها بهمراه صفحات دارای مهرهای ورود و خروج
- ● توصیهنامه استادان(برای دانشجویان) که نشاندهنده موفقیت تحصیلی شما و همچنین انگیزه بازگشت باشد.
- ● در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواستکننده، ارائه اصل و ترجمه سند نیز میتواند به احتمال موافقت با درخواست ویزای شینگن شما، کمک کند. لازم به ذکر است که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک، به مسافر بازگشت داده خواهد شد.
- ● اگر اقوام یا آشنایانی از شما در کشور موردنظر درحال تحصیل میباشند یا سکونت دارند، میتوانند برای شما دعوتنامه فرستاده که دراینصورت ارائه اصل دعوتنامه الزامی است. اگر فرستنده دعوتنامه از اقوام شماست ارائه مدرکی که نشان دهد با او نسبتی دارید، میتواند در سریعتر شدن روند اخذ شینگن به شما کمک کند. اگر فرستنده از دوستان شماست، میتوانید ایمیلها و یا عکسهایی که دوستی شما را ثابت کند، ارائه دهید.
مراحل درخواست ویزای شینگن
شرایط خود را سنجیدهاید، مدارک را بصورت کامل آماده کردهاید و حالا آماده برای درخواست ویزای شنگن میباشید. برای شما سوال پیش میآید که از کجا شروع کنید و چطور این ویزا را دریافت نمائید. میتوان گفت موضوعی که در مراحل درخواست ویزای شینگن، از بالاترین اهمیت برخوردار است، وقت سفارت میباشد. بنابراین توصیه میشود از مدتها قبل از تکمیل مدارک و پر کردن فرمهای درخواست، برای تعیین وقت سفارت اقدام نمائید؛ زیرا سفارت ممکن است وقت مصاحبه را تا دو سال بعد برای شما تعیین نماید. بنابراین پیش از اقدامهای اصلی، با سفارت مربوطه در تماس باشید.
هزینه اخذ ویزای شینگن
یکی دیگر از مزایای ویزای شینگن آن است که قادر خواهید بود برای سفر به 26 کشور - درصورتیکه واجد شرایط دریافت ویزای مولتیپل شینگن باشید - تنها یک بار هزینه آن را پرداخت نمائید. اما این هزینه باتوجه به کشور مقصد و نوع ویزا، دارای تفاوتهایی خواهد بود. بهتر است پیش از اقدام برای دریافت ویزای شینگن، از دفاتر خدمات مهاجرتی مشاوره دریافت نمایید از هزینهها و مدارکی که باید برای هر سفارت ارائه دهید، مطلع شوید.
برای اطلاعات بیشتر به صفحه هزینه دریافت ویزای شینگن مراجعه نمائید.
رفع ریجکتی ویزای شینگن
در شرایط اخیر که تعداد پناهندگان به کشورهای اروپایی روز به روز در حال افزایش است، سختگیری در امر صدور ویزا، بیشتر شده است. بنابراین باید خود را برای هرگونه نتیجهای در روند اخذ ویزای شینگن آماده نمائید. بعنوان مثال سفارت کشورهایی مانند اتریش، سوئیس به افراد بسیار کمی ویزای شینگن صادر میکنند و درخواست اکثر متقاضیان رد یا ریجکت میشود. این موضوع برای بسیاری یک دلسردی بزرگ به شمار میآید و هزینه و وقت زیادی را به هدر میدهد. همچنین افراد زیادی نمیتوانند دلیل ریجکتی خود را متوجه شده و دچار سردرگمی میشوند. برای جلوگیری از رد شدن درخواست ویزای شنگن، بهتر است مدارک خود را تکمیل نموده و از همه مهمتر افسر مهاجرت را قانع سازید که پس از اتمام اعتبار ویزا، به کشور خودتان بازمیگردید.
برای اطلاعات بیشتر به صفحه رفع ریجکتی ویزای شینگن مراجعه نمائید.
مصاحبه حضوری برای ویزای شینگن
پس از مشخص نمودن وقت دقیق برای مصاحبه، به سفارت کشور موردنظر دعوت میشوید تا از شما سوالاتی پرسیده شود. این مصاحبه در قبول شدن شما برای اخذ ویزای شینگن، حیاتی است و این مصاحبه کننده است که تصمیم میگیرد واجد شرایط ویزا هستید یا خیر. بنابراین توصیه میشود خونسرد بوده و استرس نداشته باشید. به صورت شمرده به سوالات پاسخ دهید. تأکید میشود تنها به همان سوالی که از شما پرسیده میشود، پاسخ دهید و از جوابهای طولانی و نامربوط، دوری کنید.
برخی سوالات در هنگام مصاحبه ویزای شنگن تکراری و متداول هستند، مانند:
- ● هدف از سفرتان چیست؟
- ● قصد دارید به کدام یک از کشورهای شینگن سفر داشته باشید؟
- ● آیا شخصی از اعضای خانواده یا آشنایان شما در کشور موردنظر اقامت دارد؟
- ● اقامت شما چه مدت به طول خواهد انجامید؟
- ● هزینه سفر شما به عهده چه کسی است؟
- ● درآمد شما از کجاست؟
- ● آیا به کار یا تحصیل مشغول هستید؟
- ● آیا به کشورهای شینگن یا کشورهای خارجی سفر داشتهاید؟
- ● چه تضیمینی برای بازگشت شما به وطن خود وجود دارد؟
- ● و ...
توضیحات تکمیلی درباره ویزای شینگن
مدارک ترجمهشده نیز نیاز به مهر دادگستری دارند که اغلب دارالترجمههای رسمی، به ازای دریافت مبلغی برای دریافت این مهر اقدام میکنند.
پیش از روز تعیین شده هیچ مدرکی را برای سفارت کشور مربوطه ارسال نفرمایید. تمام مدارک را باید شخص متقاضی هنگام ارائه درخواست به طور کامل به همراه داشته باشد. مدارکی که بدون درخواست از شما و اطلاع قبلی از طریق فاکس یا پست الکترونیک فرستاده میشود، دلیلی برای درخواست صدور ویزا نمیباشند ومیتوانند مورد توجه قرار نگیرند.
بعد از صدور ویزای شینگن، روی آن ذکر خواهد شد که مسافر چندبار میتواند از این ویزا استفاده کند. کد 1 یا Single به این معناست که شخص مسافر، تنها یکبار میتواند از ویزای شینگن خود استفاده کرده و پس از یکبار رفت و برگشت به کشور موردنظر، بدون توجه به مدت اعتبار ویزا و تعداد روزهای مجاز، باطل میشود. بدین ترتیب تا کد بینهایت یا Multiple پیش میرود که یعنی تا هنگام تاریخ اعتبار ویزا و تا تعداد روزهای مجاز، میتوانید چندین بار به آن کشور رفت و برگشت داشته باشید.
یک ویزای شنگن دو تاریخ مجزا دارد؛ تاریخ اعتبار ویزا و تعداد روزهای مجاز. بدین معنی که مسافر نمیتواند بیشتر از تعداد روزهای مجاز، در محدودهی شینگن باقی بماند. مدت اعتبار ویزا حداکثر ۹۰ روز در یک مدت شش ماهه است. درنظر داشته باشید که تاریخ اعتبار ویزای شینگن برای افرادی که برای بار اول درخواستت میدهند، مدت 15 روز است و معمولاً تمدید نخواهد شد. مگر اینکه متقاضی دلیل موجهی برای طولانیتر شدن اقامتش داشته باشد.
اگر بخواهید بیش از حداکثر تعداد روزهای مجاز، یعنی ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن نیست، بلکه دراینصورت باید درخواست اقامت بدهید. به اضافه، اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید.
اولین ورود شما به مرز کشورهای شینگن، باید از کشوری که در آن درخواست ویزا دادهاید، انجام پذیرد. در غیراینصورت ممکن است در کشورهای تغییر مسیر شینگن باعث ایجاد مشکل شده و در بدترین حالت ممکن، ویزای شما باطل گردد و به کشور خود فرستاده شوید.
بعد از ورود به محدودهی شنگن، میتوانید کاملاً به تمام کشورهای آن مسافرت کنید؛ چرا که کنترل مرزی بین کشورهای شنگن وجود ندارد. اما بخاطر داشته باشید که داشتن ویزای شنگن، لزوماً به معنی تضمین ورود شما به محدوده شنگن نیست. مقامات مرزی هر کشور این اختیار را دارند که باتوجه به شرایط هر فردی، به او اجازه وورد داده، یا مانع از ورود آنها به محدوده شوند.
و نکتهی آخر اینکه افرادی که در گذرنامهی خود، سابقه دریافت ویزای شنگن دارند، از شانس بالاتری برای دفعات بعدی برخوردار خواهند بود.
ویزای شینگن بدون مدارک و بدون انگشت نگاری چیست؟
اصولا هر تبلیغی با عنوان ویزای شینگن بدون مدارک یا حتی بدون انگشت نگاری کاملا فریبکارانه و دروغ است.هیچ راهی برای عدم انجام انگشت نگاری برای اخذ ویزای شینگن وجود ندارد. بدون مدارک کافی نیز قطعا درخواست شما رد خواهد شد.مگر اینکه از مدارک جعلی برای شما استفاده شود که البته پیامدهای قانونی زیادی برای شما خواهد داشت و به هیچ وجه توصیه نمی گردد.
هزینه اخذ ویزای شینگن چقدر است؟
هزینه صدور ویزای شینگن برای بزرگسالان که از طرف سفارت دریافت می شود برای ویزای ترانزیت و اقامت کوتاه مدت 60 یورو و برای ویزای اقامت بلند مدت (بیش از 90 روز) 90 یورو است. برای کودکان 6 تا 12 سال نیز هزینه ویزای شینگن 35 یورو می باشد.در این صفحه اطلاعات بیشتری خواهید یافت: هزینه ویزای شینگن
ویزای شینگن تضمینی واقعیت دارد؟
اساسا هیچ تضمینی برای اخذ ویزای شینگن وجود ندارد زیرا مرجع صدور ویزا که همان سفارت خانه کشور مورد نظر در حوزه شینگن است تحت کنترل هیچ موسسه یا شخص خاصی قرار ندارد. بنابراین اخذ ویزای تضمینی شینگن صرفا یک شعار تبلیغاتی است.اما برخی موسسات روش دیگری را نیز دنبال می کنند. به این صورت که با متقاضی قراردادی نوشته می شود و هزینه دریافتی موسسه در آن ذکر می گردد و در صورتی که درخواست ویزا، ریجکت یا رد شد همه یا بخش زیادی از مبالغ دریافتی به متقاضی بازپس داده می شود. البته باید توجه داشت که معمولا مبالغ دریافتی در این روش، بالاتر از مبالغ معمول است و از طرفی اعتبار موسسه و اعتبار قراردادها نیز باید به خوبی بررسی شود.