مهاجرت به استرالیا از طریق کار و تخصص
از جمله راه های مهاجرت به استرالیا، مهاجرت از طریق کار و تخصص می باشد. متقاضیان مهاجرت از این روش، می توانند از طریق ویزای ۱۸۹ استرالیا، ویزای ۱۹۰ استرالیا یا ویزای ۴۸۹ استرالیا اقدام نمایند. این سه روش برای متقاضیانی است که به دنبال اخذ اقامت دائم استرالیا برای خود و خانواده خود از طریق مهارت و تخصص هستند.
ویزای ۱۸۹ استرالیا و ویزای ۱۹۰ استرالیا به افرادی تعلق می گیرد که قصد از طریق نیروی کار و تخصص و به همراه خانواده به استرالیا مهاجرت کرده و با اخذ اقامت دائم استرالیا، در این کشور زندگی، کار و تحصیل کنند. با دریافت ویزای اقامت دائم استرالیا، شخص از مزایای مدیکر استرالیا (طرح درمان ملی) بهره مند می گردند. همچنین می توانند با کسب شرایط لازم، درخواست شهروندی استرالیا بدهند.
ویزای ۴۸۹، برای متقاضیانی است که نتوانستند از طریق دو ویزای فوق امتیاز لازم را به دست آورند.
در ویزای ۴۸۹، دولت استرالیا یک ویزای موقت ۴ ساله به متقاضی اعطا می نماید که برای تبدیل آن به اقامت دائم، فرد باید طبق تعهدش، مدت ۲ سال در یک استان کم جمعیت تعیین شده زندگی کند و یکسال از این زمان را به صورت تمام وقت در آنجا کار کند.
در ویزای ۱۸۹ و ویزای ۱۹۰ فرد متقاضی، اقامت دائم استرالیا یا همان اقامت دائم کاری (مهاجرت به استرالیا از طریق تخصص) را کسب می نماید اما ویزای ۴۸۹، یک ویزای موقت است که در صورت رعایت شرایط، تبدیل به اقامت دائم می گردد.
در هر سه دسته بندی امتیاز لازم برای واجد شرایط بودن ۶۰ امتیاز می باشد
در ویزای ۱۹۰ ویزای کار به همراه یک اسپانسر ایالتی است ۵ امتیاز بابت این اسپانسر به متقاضی داده می گردند. پس متقاضیان با داشتن ۵۵ امتیاز و برخورداری از ۵ امتیاز اسپانسرشیپ، می توانند برای این ویزا اقدام کنند.
در ویزای ۴۸۹، اسپانسر ایالتی ۱۰ امتیاز به متقاضی می دهد، بنابراین متقاضی با داشتن ۵۰ امتیاز در سیستم امتیاز دهی می تواند درخواست دهد.
این در حالی است که در ویزای ۱۸۹ تامین هر ۶۰ امتیاز بر دوش خود متقاضی است.
مراحل دریافت ویزای اقامت کاری استرالیا (نیروی متخصص استرالیا)
۱- ارزیابی مدارک (۱ تا ۴ماه)
۲- تکمیل مراحلExpress of Interest EOI
3- دریافت دعوتنامه و اقدام برای ویزای اقامت (۳ ماه)
مرسوم ترین راه مهاجرت به استرالیا ویزای تخصص و مهاجرت کاری به استرالیا می باشد. به این معنا که این راه نسبتا سهل می باشد، زیرا استرالیا به دنبال مهاجرانی است که بتوانند در گسترش این کشور نقش مفید و موثری را اجرا نمایند. همچنین اداره مهاجرت به استرالیا هر سال لیستی از مشاغل لازم در استرالیا را ابلاغ می نماید (لیست کشوری و ایالتی) تا در بازار کار تعادل برقرار نماید. به طور مختصر، اگرچه استرالیا به طور مستمر در حال پذیرش مهاجر است، لیکن وجود علاقمندان زیاد، امر مهاجرت به استرالیا را سختتر و زمانبرتر کرده است. چنانچه مایلید به استرالیا مهاجرت کاری داشته باشید اطمینان حاصل نمایید که اطلاعات کاملی در خصوص با چالش های مهاجرت به استرالیا دریافت کرده اید و از مشاوره مهاجرتی مناسب استفاده نمایید.
شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای کار و یا ویزای تخصص استرالیا:
· سن بیشتر از 18 سال و کمتر از 45 سال.
· رشته باید در لیست مهارت های لازم استرالیا موجود باشد.
· کسب امتیاز لازم در امتحان IELTS
· حداقل1 سال سابقه کار در رابطه با رشته از 24 ماه قبل از اقدام برای مهاجرت.
شیوه های مهاجرت از طريق تخصص
· مهاجرت افراد متخصص مستقل (ویزای 189) : این ویزا، ویزای اقامت دائم می باشد.
· مهاجرت اشخاصی که از حمايت ايالتي برخوردارند (ویزای 190) : این ویزا نیز ویزای اقامت دائم می باشد.
· مهاجرت به روش حمايت مناطق خاص (ویزای 489): اين ويزا، ویزای مشروط سه ساله می باشد.
میزان علاقه متقاضیان به کشور استرالیا و شرایط آن واقعا به طرز فزاینده ای در حال افزایش است لذا تصمیم گرفتیم در باب ویزای استرالیا از طریق کار یا همان skilled worker استرالیا تمام شرایط را برای شما عزیزان شرح دهیم. نکته حائز اهمیت این است که شما بدانید شرایط ویزای کار استرالیا بسیار در حال تغییر است و اگر بخواهیم واقع بینانه در مورد ویزای کار استرالیا سخن بگویم بایستی به این نکته اشاره کنیم که اساسا ویزای استرالیا در سالهای گذشته مدام سخت گیرانه تر شده و شرایط ورود هر روز برای سیل اشخاصی که در حال مهاجرت هستند مشکل تر می گردد.
ضمنا اقدام برای استرالیا این ریسک را دارد که پیش از اینکه شما مدارک را جهت صدور ویزا ارسال کنید، قوانین ویزای مذکور تغییر یابد و کلا شما با این حالت مواجه شوید که وقت و سرمایه را صرف نموده اید اما قانون تغییر کرد اما در کنارش این خوبی را هم دارد که اگر جهت استرالیا اقدام کنید ویزای کار کشوری را اخذ نمودید که امکانات بالایی دارد و تشنه نیروی کار می باشد.
به هر حال هر اقدام حقوقی می تواند هم نقاط ریسک هم نقاط قوتی را داشته باشد و ویزای استرالیا و مهاجرت به استرلیا از طریق ویزای کار نیز از این حالت مستثنی نیست.
در بین ویزاهای skilled worker در استرالیا زیر گروه های متفاوتی وجود دارد که ما در ذیل به بعضی از آنها می پردازیم :
ویزای زیر گروه ۱۸۹
بهترین حالت ویزا برای کسانی است که اقامت دائم بگیرند زیرا شخص می تواند انتخاب کند کدام ایالت را برود و از ابتدا برای اقامت دائم اقدام می کند، در واقع اگر امتیاز شما برای مهاجرت به استرالیا از طریق این ویزا صورت گیرد خود میتواند نقطه مثبتی باشد زیرا این ویزا یکی از بهترین انواع ویزا برای کسانی است که می خواهند جهت مهاجرت کاری و اخذ اقامت استرالیا اقدام نمایند.
زیر گروه ۱۹۰
که فقط استانی که اسپانسر شما شده، شما به آنجا می توانید مهاجرت کنید و وقتی ویزا را گرفتید باید به همان ایالت بروید. البته در اینجا شما امکان انتخاب بین چند ایالت و نه همه ایالات استرالیا را دارید. در ساب کلاس ویزای ۱۹۰ از دو سال ویزایی که به شخص اعطا می شود، اگر شخص یک سال کار کند، به وی اقامت دائم اعطا می شود. بنابراین این ویزا مانند ویزای قبل از ابتدا ویزای اقامت محسوب نمی گردند. در این حالت در دو سال اول باید در ایالتی که شما را اسپانسر کرده اقامت کنید. البته در آن ایالتی که اسپانسر شما شده، هر جایی که بخواهید می توانید اقامت کنید و از نظر محدوده هیچ محدودیتی نخواهید داشت. بعد از زیر گروه ۱۸۹که بهترین زیر گروه در مهاجرت کاری به استرالیا است، این زیر گروه یعنی ۱۹۰بهترین زیر گروه به جهت مهاجرت می باشد.
ویزای زیر گروه ۴۸۹
این ویزایی است که یک ایالت باید اسپانسر شما شود و این ایالت انتخابی نیست و داخل این ایالت شما باید در منطقه ای خاص اقامت کنید. در ویزای قبلی شما چند گزینه برای اسپانسر شدن دارید اما در این زیر گروه شما فقط یک ایالت را می توانید انتخاب کنید و در ضمن بعضی موارد و برای امتیاز بیشتر حتی منطقه اقامت شما، توسط دولت انتخاب می شود و شما نمی توانید هر محدوده ای را انتخاب کنید. این ویزا ۴ ساله است و یک لیستی وجود دارد که شما در کدام منطقه باید کار کنید. در این نوع ویزا هم شما باید از چهار سال ۲ سال را کار کنید تا ویزای اقامت دائم شما تمدید شود.
فرق اساسی ۱۹۰ با ۴۸۹ در این است که شما در اولی قدرت انتخاب دارید بین چند ایالت اما در ۴۸۹ شما قدرت انتخاب بین چند ایالت را ندارید.
ضمنا دقت نمایید برای سابقه کار لازم نیست حتما شما بیمه داشته باشید بلکه باید ثابت کنید که این مدت را کار کرده اید و یکی از طرق اثبات اینکه کار کردید این است که برای این مدت بیمه بیاورید.
برای کسانی که در واقع مدرک تحصیلی آنها جدای از کارشان باشد یا مدرک نداشته باشد اما در زمینه دیگری کار کرده باید سابقه کار خود را اعلام کند و مدارک اثبات کننده سابقه کارش را ابراز کند. این دسته از متقاضیان سوابق و مدارک مورد نیاز را به سازمانی در استرالیا ارسال و در آنجا مدارک فوق را ارزیابی می کنند و به او اعلام می کنند که سابقه کار شما معادل چه مدرکی محسوب می شود.
جهت اطلاع از انواع دیگر ویزا ها در استرالیا به صفحه انواع ویزای استرالیا مراجعه فرمایید.