مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری EB2

یکی از گزینه های مناسب برای متقاضیان ایرانی که خواهان مهاجرت به آمریکا هستند از طریق ویزای E2 می باشد. این ویزا برای متقاضیانی که تمایل به سرمایه گذاری در آمریکا یا خرید یک بیزینس در آمریکا هستند صادر می شود. برای مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای E2 متقاضی باید در آمریکا یک تجارت راه اندازی کند و یا به میزان قابل توجهی در یک واحد تجاری که در حال حاضر مشغول به فعالیت می باشد سرمایه گذاری کند ( مالکیت بیش از 50% تجارت را باید داشته باشد) و در مدیریت و اداره شرکت به صورت فعال ایفای نقش کند.


مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری EB2

ویزای E2 برای متقاضیانی که دارای تمکن مالی مناسب هستند و قصد دارند در یک کشور مناسب سرمایه گذاری کرده و اقامت بدون محدودیت دریافت نمایند، انتخاب ایده آلی می باشد. چنانچه در زمان اقامت خود در امریکا سرمایه ۵۰۰ هزار دلار داشته باشید، واجد شرایط دریافت ویزای EB-5 ( گرین کارت از طریق سرمایه گذاری ) خواهید بود و همچنین شما و همسرتان به علاوه فرزندان زیر ۲۱ سال واجد شرایط دریافت گرین کارت خواهند بود. بر طبق قوانین جاری کشور ایالات متحده آمریکا ویزای سرمایه گذاری E2 تنها یک ویزا برای حضور در کشور آمریکا برای مدت 2 سال میباشد، سرمایه گذار میتواند در صورت اثبات موفقیت تجارت خود در مدت 2 سال مجددا اقدام به دریافت ویزای E2 برای 2 سال دیگر نماید.

مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای E2 به منزله دریافت اقامت موقت می باشد که پس از ورود به آمریکا قابلیت تبدیل به گرین کارت و اقامت دائم را دارد. از مزایای ویزای E2 می توان به مواردی مانند کوتاه بودن پروسه اخذ ویزا و امکان تمدید ویزا برای مدت زمان طولانی اشاره کرد. محل انتخاب زندگی برای سرمایه گذار و خانواده باید در نزدیکی محلی باشد که سرمایه گذار اقدام به راه اندازی بیزنس خود در آمریکا نموده است. ویزای E2 یکی از انواع ویزاهای پر طرفدار برای خانواده هائی میباشد که سرمایه کافی برای دریافت گرین کارت آمریکا از طریق EB-5 را ندارند و یا ترجیح میدهند تا در ابتدا با مقدار کمتری از سرمایه وارد بازار کار در کشور آمریکا شوند و پس از کسب تجربه بیشتر اقدام به سرمایه گذاری در پروژه های EB-5 نمایند.


ویزای E2 چقدر سرمایه گذاری لازم دارد؟

مطابق قانون، برای دریافت ویزای E2 میزان سرمایه گذاری بایستی قابل توجه باشد، اما قانون میزان مشخصی را به عنوان حداقل سرمایه گذاری مطرح نمی کند. مطابق با اظهار نظر یکی از وکلای مهاجرت با تجربه غیر ایرانی که تجربه کار در اداره مهاجرت آمریکا را داشته است، سرمایه گذار ویزای E2 بایستی آمادگی این را داشته باشد که حداقل50.000$ در یک شرکت برای ویزای E2 سرمایه گذاری کند. اما میزان واقعی مورد نیاز بستگی به نوع بیزینس، شرایط سرمایه گذار و تجربیات وی خواهد داشت. میزان قابل توجه سرمایه گذاری ویزای E2 اینگونه تعریف می شود که تعهد کامل مالی سرمایه گذار را در تبدیل بیزینس به یک سرمایه گذاری موفق نشان بدهد و توسط آزمون تناسب مشخص می گردد.

در آزمون تناسب میزان سرمایه گذاری فرد را با هزینه ایجاد یک بیزینس موفق از همان نوع و یا سرمایه مورد نیاز برای خرید یک بیزینس موجود مقایسه می کنند. این مقایسه سهم سرمایه سرمایه گذار را در شرکت سرمایه گذاری ویزای E2 مد نظر قرار می دهد. درصد سرمایه گذاری متناسب با میزان کل سرمایه گذاری سنجیده می شود به این ترتیب که هرچه میزان کل سرمایه مورد نیاز بیزینس کمتر باشد، سرمایه گذار ویزای E2 بایستی درصد بیشتری در آن سرمایه گذاری کند. درصد سرمایه گذاری به نسبت افزایش کل سرمایه مورد نیاز بیزینس کم می شود.


به طور کلی اگر میزان سرمایه گذاری برابر یا بیشتر از درصدهای زیر باشد میتوان آن را یک سرمایه گذاری قابل توجه نامید:

- هفتاد و پنج درصد (%75) سرمایه گذاری در بیزینسی که 500.000$ یا کمتر هزینه (ارزش) دارد. اگر هزینه شروع بیزینس به میزان قابل توجهی کمتر از 500.000$ است 85 تا 100 درصد سرمایه گذاری بایستی توسط سرمایه گذار E-2 صورت پذیرد.

- پنجاه درصد (%50) سرمایه گذاری در بیزینسی که بیشتر از 500.000$ اما کمتر از 3.000.000$ هزینه (ارزش) دربردارد.

- سی درصد (%30) در بیزینسی که بیش از 3.000.000$ هزینه در بردارد.

میزان سرمایه گذاری بایستی در مقایسه با ارزش یا هزینه راه اندازی بیزینس مقایسه شود. اگر دو عدد با هم برابر باشند، سرمایه گذار 100 درصد سرمایه مورد نیاز را گذاشته است و چنین سرمایه گذاری قابل توجه تلقی می گردد. بایستی توجه داشته باشید که هر چه هزینه راه اندازی یا ارزش بیزینس کمتر باشد بایستی درصد بیشتری سرمایه گذاری شود تا درخواست ویزای E2 مورد پذیرش قرار گیرد.

با اینحال قابل توجه است که هیچگونه خط قرمزی برای تایید یا رد نیازمندی قابل توجه بودن سرمایه گذاری وجود ندارد اما به عنوان یک تخمین اولیه برای میزان سرمایه گذاری قابل توجه و ارزیابی اولیه هرگونه پیشنهاد سرمایه گذاری از طرف افراد ثالث می توان از مثالهای ارائه شده در بالا استفاده نمود.


مزایای سرمایه گذاری در آمریکا

از مزایای ویزای E2 می توان به موارد زیر اشاره نمود:

•         بدون نیاز به مدرک زبان

•         بدون نیاز به تحصیلات بالا

•         بدون شرط سنی

•         سرعت بسیار بالای اخذ ویزا (حدود ٦ ماه)

•         شرایط مالی پایین نسبت به سایر روشهای مهاجرت سرمایه گذاری

•         اعطای ویزا به فرزندان تا ٢١ سال

•         قابلیت تمدید ویزای دریافتی از این طریق برای همیشه

•         قابلیت اقدام برای گرین کارت آمریکا پس از ورود به آمریکا


دریافت ویزای EB2

در ابتدا متقاضی سرمایه گذاری پس از کسب آخرین اطلاعات در زمینه ویزا E2 اقدام به تکمیل فرم پرسشنامه مینماید. استفاده از مشاورین زبده و وکلای مهاجرتی معتبر میتواند بسیار کمک کننده باشد. وظیفه مشاور پیدا نمودن یک واحد تجاری با شرایط مناسب برای شما از لحاظ مالی میباشد. نکاتی که مشاور باید در این مقطع به اطلاع شما برساند عبارتند از:

• موقعیت فعلی واحد تجاری ( در حال کار و یا در حال افتتاح)

• نوع و رشته کاری مورد نظر

• میزان نیاز به کارمند در قسمتهای مختلف و حقوق پایه ایشان

• برآورد اولیه از این واحد تجاری و اعلام میزان سود احتمالی در 3 سال اول

• میزان سرمایه لازم برای خرید و آغاز به کار این واحد تجاری

• مدت زمان لازم برای آغاز سود رسانی این واحد تجاری

• ارائه پلان پیشرفت کار برای 3 سال اول

• اعلام موقعیت جغرافیائی واحد تجاری و برآورد درصد متقاضیان دریافت سرویس از بیزینس.


منبع بودجه برای مهاجرت به آمریکا از طریق E2

سرمایه گذار E2 باید اختیار و کنترل سرمایه و بودجه سرمایه گذاری شده را داشته باشد. علاوه بر این، سرمایه گذار باید بودجه را از منابع قانونی مانند پس اندازهای شخصی، درآمد سرمایه گذاری، هدیه، ارث، و غیره تامین کند. منبع بودجه نباید از خارج از امریکا باشد. از پول به دست آمده در داخل امریکا می توان برای سرمایه گذاری E2 استفاده کرد، با این حال، به ارث بردن کسب و کار، واجد شرایط ویزای E2 نیست.

انواع خاص وام ممکن است به عنوان بودجه سرمایه گذاری E2 واجد شرایط باشند. به طور کلی، وام ها بدست آمده توسط دارایی های شخصی سرمایه گذار، مانند وام مسکن دوم برای خانه، و یا وام های بدون وثیقه، مانند وام با امضای شخصی سرمایه گذار، را می توان در سرمایه گذاری گنجاند.


مدت زمان دریافت ویزای سرمایه گذاری E2

دریافت ویزای سرمایه گذاری E2 را میتوان یکی از سریعترین راه های مهاجرت به آمریکا بشمار آورد. یک دفتر مهاجرتی با تجربه می تواند حدود 180 روز پس از تائید تمامی مدارک تهیه شده توسط مشاور شما را برای انجام مصاحبه به کنسولگری آمریکا در یکی از کشورهای همسایه ایران ( بغیر از ترکیه ) بفرستد. مدارک مورد نیاز جهت شروع مراحل مهاجرتی پرونده شما عبارتند از تمامی مدارک مالیاتی، مدارک مربوط به واحد تجاری، مدارک مربوط به اعضا خانواده متقاضی، گواهی مربوط به عدم سو پیشینه و …

به تمامی متقاضیان عزیز مهاجرت به آمریکا پیشنهاد می شود تا از مشاورین با تجربه در امور تجاری بهره گیرند، در بسیاری از موارد تجربیات و نصایح دریافتی از طرف دوستان و آشنایان شما در آمریکا ممکن است تمامی ابعاد قانونی و تجاری این سرمایه گذاری را پوشش ندهد و این امر ممکن است که در زمان خرید واحد تجاری شما را با مشکلات عدیده مواجه نماید.

اجازه و درخواست ورود سرمایه شما به اقتصاد آمریکا از طریق مراجع مالی ایالات متحده – خزانه داری آمریکا OFAC انجام می پذیرد و صدور این اجازه رسمی یک پروسه حدوداً ۶ ماهه می باشد منبع درآمد شما در ایران باید برای دولت آمریکا شفاف و مشخص باشد. شما باید اعلام نمائید که سرمایه خود را چگونه و از چه طریق به دست آورده اید.


مدارک لازم برای ویزای E2

مدارک لازم برای ویزای E2 معمولاً توسط وکلای مهاجرت و پس از عقد قرارداد به اطلاع افراد متقاضی این نوع ویزا می رسد و تبعاً اگر تغییری در نیازمندی های این مدارک به وجود بیاید آنها به مقتضی حرفه خود از آن مطلع و آن را در اختیار متقاضیان قرار می دهند. با این حال این نیازمندی ها چیز پنهانی نیست و اطلاع از آنها و حتی تهیه آنها پیش یا همزمان با انجام سایر کارها مانند پیدا کردن وکیل مهاجرت مورد اعتماد و با تجربه و پیدا کردن بیزینس فرنچایز مناسب می تواند به تسریع روند اقدام شما برای ویزای E2 کمک بکند. وبسایت انگلیسی سفارت ایالات متحده آمریکا در کانبرای استرالیا لیستی از مدارکی لازم برای ویزای E2 که خواست کنندگان بایستی جمع آوری و در زمان اقدام برای ویزای E2 اقدام تسلیم نمایند ارائه داده است. 

لیست این مدارک که مطابق با دستورالعمل مذکور بایستی در فولدرهای جداگانه ارائه شود به طور خلاصه به شرح زیر است:


فولدر A مدارک ویزای E2

•         یک نامه پوششی که شرکت و فرد مورد نظر را معرفی می کند. این نامه بایستی کلیه نیازمندیهایی که برای تایید ویزای E2 لازم است را پوشش دهد. این نیازمندیها که به طور مفصل (به زبان انگلیسی) در دستورالعمل اتباع خارجی وزارت کشور ایالات متحده آمریکا آمده است می خواهد که فرد متقاضی نشان بدهد:

•         سرمایه گذار ویزای E2 سرمایه گذاری کرده یا در پروسه سرمایه گذاری قرار دارد

•         شرکت سرمایه گذاری، یک شرکت تجاری واقعی و در حال کار است

•         سرمایه گذاری متقاضی قابل توجه است (برای اطلاع از میزان سرمایه گذاری مورد نیاز ویزای E2 این وب نوشته را ببینید)

•         سرمایه گذاری بیش از یک سرمایه گذاری لب مرزی است که فقط هزینه زندگی را بدهد

•         متقاضی قادر به توسعه و هدایت شرکت سرمایه گذاری است.

•         فرد متقاضی، به عنوان کارمند، در یک موقعیت شغلی اجرایی یا نظارتی مستقر خواهد شد و یا مهارتهایی دارد که برای بهره برداری از کسب و کار در آمریکا الزامی است.


فولدر B مدارک ویزای E2

اگر شما از وکیل استفاده می کنید بایستی فرم G-28 با عنوان “Notice of Entry of Appearance of Attorney as Representative” را تکمیل و ایمیل و شماره تلفن وی را ارائه نمایید. به علاوه لازم است قرارداد بین شما و وکیل که به امضا هر دو رسیده باشد نیز ارائه شود.


فولدر C مدارک ویزای E2

•         کپی رنگی کامل پاسپورت متقاضی، همسر و فرزندان به همراه کپی تمامی ویزا های آمریکا و ورود و خروج و فرم I-94 قبلی متقاضی

•         کپی هر گونه تغییر یا تمدید وضعیت اعطا شده توسط USCIS (فرم I-797)

•         رزومه فرد متقاضی

•         کپی آخرین مدارک تحصیلی و سایر گواهینامه های اخذ شده


فولدر D مدارک ویزای E2

•         مدارک ثبت شرکت در آمریکا

•         برگه سهام یا موافقتنامه بهره برداری برای تصدیق مالکیت


فولدر E مدارک ویزای E2

مسیر پولی که در بیزینس سرمایه گذاری شده است شامل:

•         مدارک مبنی بر اینکه پول از کجا به دست آمده است (فروش ملک، ارث، قرض، درآمد، فروش کسب و کار یا …)

•         مدارک انتقال پول از به یک حساب در آمریکا

•         استفاده از این پولها برای هزینه های مقدماتی کسب و کار. بایستی صورت حسابها، چکهای کنسل شده و صورت حساب بانک که با هزینه ها همخوانی داشته باشد ارائه شود.

اگر یک بیزینس موجود را خریداری می کنید، بایستی موارد زیر را ارائه نمایید:

•         موافقتنامه فروش معتبر امضا شده به تاریخ فروش

•         حساب امانی تعهد آور امضا شده به تاریخ توسط طرفین که به صراحت مشخص کند که در صورت صدور ویزا پول به کجا می رود و در صورتی که ویزا داده نشود پول کجا می رود.

•         قرارداد اجاره معتبر ملک بیزینس که امضاء شده باشد به همراه مدارک پرداخت اجاره

•         مدارک هر گونه پرداخت برای خرید یا بهره برداری از بیزینس

اگر یک کسب و کار جدید راه می اندازید، بایستی مدارک زیر را ارائه دهید:

•         مدارک اجاره ملک بیزینس که امضا شده باشد به همراه رسید پرداختهای انجام شده

•         مدارک موید خرید تجهیزات و مواد انبار مورد نیاز و …

اگر یک بیزینس فرنچایز می خرید بایستی مدارک زیر را ارائه نمایید

•         موافقتنامه فرنچایز امضاء شده به تاریخ

•         مدارک موید پرداخت بهای فرنچایز

•         صورت سرمایه گذاری. مدارک نشان دهنده سرمایه گذاری مانند کپی پرداخت از حسابهای بانکی، چکها، صورت حسابها و …


فولدر F مدارک ویزای E2

•         مجوزهای مرتبط با کسب کار محلی، ایالتی و یا فدرال

•         صورت حسابهای بانکی برای سال جاری


فولدر G مدارک ویزای E2

•         فرم مالیات برگشتی ایالات متحده برای سه سال گذشته بیزنس (اگر بیزینس می خرید).

•         صورت سود و زیان سال جاری و سال گذشته بیزینس

بیزینسهای نو بایستی مدارک زیر را ارائه دهند:

•         بیزینس پلان که نشان دهنده تحلیل بازار محلی و رقابت در آن باشد و پیش بینی سود و زیان در 5 سال آینده را بکند. این پیش بینی ها بایستی توسط منایع دیگر تایید و حمایت شود.

•         شکست هزینه های راه اندازی تا زمانی بیزینس عملیاتی شود.


خرید بیزینس یا خرید فرنچایز در آمریکا

بسیاری از کسانی که قصد سرمایه گذاری در ایالات متحده آمریکا و اخذ ویزای E-2 دارند ممکن است این سوال را در ذهن داشته باشند که از بین گزینه خرید بیزینس موجود و یا تاسیس یک کسب و کار جدید کدام را انتخاب کنند. به علاوه معمولاً استنباطهای نادرستی از خرید بیزینس در آمریکا وجود دارد. در این وب نوشته سعی خواهیم کرد به طور کلی مسایل خرید بیزینس را در ایالات متحده آمریکا برای خوانندگان شرح دهیم:


خرید بیزینس در آمریکا

خرید بیزینس در آمریکا برای بسیاری افراد به معنی ریسک کمتر در مقایسه با شروع یک بیزینس از صفر است. هنگامی که یک بیزینس در آمریکا می خرید در واقع شما یک واحد کسب و کار در حال کار یا آماده کار را به دست می آورید. در واقع شما با خرید یک بیزینس می توانید جهش سریعتری کنید چرا که بیزینس می تواند بلافاصله برای شما درآمد زایی کند و شما را از موقعیت و دریافتیهای خود منتفع گرداند.

با اینحال بایستی توجه شود که خرید یک بیزینس موجود هم خالی از ریسک و هزینه نمی باشد. ممکن است در سایتهایی که بیزینسهای برای فروش را لیست می کنند بیزنسهایی با قیمت مناسب به چشمتان بخورد که مدعی درآمد خوبی هم باشند. اما یادتان باشد صرف ادعای فروشنتده مبنی بر اینکه بیزینس کسب و کار خوبی دارد و درآمد آن بالا است نمی توانید به خوب بودن آن بیزینس اطمینان کنید.  یکی از مدرسان سازمان صنایع کوچک آمریکا در یکی از کارگاههای آموزشی خود بیان می دارد که معمولاً 90 درصد بیزینسهایی که در بازار به فروش می رسند بیزینسهای خوب و موفقی نیستند و لذا بسیار محتمل است که شما در بیزینسی سرمایه گذاری کنید که نهایتاً منجر به شکست شود.

از طرف دیگر قیمت یک بیزینس موفق که در حال ایجاد درآمد مناسبی برای صاحب فعلی آن است می تواند به مراتب بیشتر از شروع یک بیزینس جدید باشد چرا که شما یک بیزینس موفق اجرا شده را به همراه مشتریان فعلی، برند و سایر نیازمندیهای اساسی که در زمان فروش در بیزینس مذکور ایجاد شده است می خرید و همه اینها به قیمت اولیه یک بیزینس می افزاید. توجه داشته باشید که قیمت یک بیزینس را نه درآمدهای گذشته آن بلکه درآمدهای آینده آن تعیین میکند. معمولاً ارزش فعلی درآمدهای 5 سال آینده بیزینس تخمینی از قیمت کسب و کار به شما به عنوان خریدار می دهد و چنانچه این درآمدها قابل توجه باشد ممکن است قیمت بیزینس هم بالا تعیین گردد.

نکته دیگری که معمولاً مورد توجه قرار نمی گیرد اینست که خرید بیزینس به معنی خرید یک مدل کسب و کار، تجهیزات و وسایل و مبلمان، مشتری های فعلی، سیستم بازاریابی، سیستم اداره کسب و کار و مواردی از این قبیل است. و لذا اگر هر کدام ار اینها در سر جای خود وجود نداشته باشد هزینه های اجرای آنها بر عهده شما قرار خواهد گرفت. به یاد داشته باشید خرید بیزینس به معنی خرید ملک بیزینس نیست. بیزینسها عمدتاً در فضای اجاره ای بنا می شوند و با سر رسید اجاره یا باید آن را تمدید کنید یا به دنبال جای دیگری برای کسب و کار خود باشید.


ارزشگذاری بیزینس

اولین قدم برای خرید بیزینس در آمریکا ارزشگذاری بیزینس است. برای این کار معمولا موارد مختلفی را بایستی مد نظر قرار دهید. صورتهای مالی بیزینسها که در آن سود وزیان قابل مشاهده است لزوماً نشاندهنده وضعیت بیزینس نیست و بایستی بررسی ودر بسیاری موارد اصلاح شود و جابجایی هایی در آن صورت بگیرد تا بتوان هزینه و سود واقعی را در آن مشاهده کرد.

به علاوه برای مشاهده واقعیتها و اطمینان از اینکه ادعاهای مطرح شده از سوی فروشنده واقعی است بایستی حتماً از محل کسب و کار بازدید به عمل آورید و حداقل به مدت یک هفته روزانه در محل بیزینس و یا نزدیک آن نحوه کارکرد بیزینس و تعداد مشتریان و … را مشاهده و ثبت کنید. از تجهیزات و سایر تاسیسات موجود در محل بیزینس بازدید کنید و از کیفیت و عمر باقیمانده آنها و هزینه احتمالی جایگزین کردن آنها اطمینان حاصل کنید. قیمت پایین یک بیزینس ممکن است زنگ خطری از این باشد که عمر تجهیزات و تاسیسات آن به پایان رسیده و شما بایستی پس از خرید هزینه های گزافی برای نوسازی بپردازید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید