وب سایت مهاجرت ایرانی به هیچ عنوان قصد تشویق بازدیدکنندگان برای اخذ پناهندگی آمریکا یا کشورهای دیگر را ندارد. پناهندگی در هر کشوری پیچیدگی های فراوانی داشته و مشکلات بسیار زیادی را ازجمله مشکلات روحی، مشکلات اجتماعی و... برای خود فرد ایجاد می نماید. بنابراین به ایرانیان عزیز توصیه میکنیم به هیچ وجه پناهندگی را به عنوان یک گزینه برای مهاجرت در نظر نگیرند و درصورتی که قصد مهاجرت به آمریکا را دارند روش های دیگری را برای این منظور انتخاب نمایند. تنها هدف ما از ایجاد این صفحه بازگو کردن قوانین بین المللی و قوانین کشورها در مورد پناهندگی و پناهجویان است.
پناهندگی در آمریکا
تا همین اواخر ایالات متحده هرساله به تعداد بیشتری از همه کشورهای دیگر پناه می داد، اما دولت ترامپ حداکثر تعداد پناهجویانی را که می توانند وارد ایالات متحده شوند ، به شدت کاهش داد. تعداد افرادی که در سال 2020 از طریق پناهندگی وارد خاک آمریکا شدند حدود 11800 نفر بوده که از زمان استقرار برنامه پذیرشپناهنگان کمترین میزان بوده است، این درحالیست که در سال 2019 تعداد 18هزار و در سال 2018، 22500 نفر از پناهندگان در آمریکا اسکان داده شدند.
درخواست پناهندگی آمریکا مخصوص افرادی است که به دلایل خاص مانند دلایل اعتقادی، دینی، نژادی، ملیتی و یا فعالیت در گروه های سیاسی در کشور خود محاکمه شده اند یا در صورت بازگشت به کشور خود مورد بازخواست و یا آزار و اذیت از سوی آن کشور قرار خواهند گرفت. این افراد میتوانند با ارائه دلایل و مدارک محکم و نیز اثبات دلایل، از دولت کشور آمریکا درخواست پناهندگی نمایند. عموما شخص متقاضی از هنگام ورود به کشور آمریکا تا یک سال وقت دارد تا برای پناهندگی اقدام کند، در غیر این صورت باید ثابت کند که شرایط بعد از یک سال به گونه ای تغییر نموده که در صورت بازگشت به کشور خود، موجب آزار و اذیت و یا بازخواست از سوی آن کشور قرار خواهد گرفت.
شرایط مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی
معمولا بعد از اقدام برای پناهندگی کشور آمریکا، شخص متقاضی مصاحبه ای حضوری با نماینده اداره مهاجرت آمریکا خواهد داشت تا مدارک و دلایل خود در حضور وی بررسی شود. پنج ماه بعد از اقدام برای پناهندگی در صورت دریافت نکردن جواب پرونده، شخص متقاضی میتواند از دولت آمریکا تقاضای اجازه کار کند. این فرایند به طور معمول تا 36 ماه به طول می انجامد و پس از ورود پناهندگان به ایالات متحده، بررسی های امنیتی بیشتری انجام می شود.
در صورت دریافت پناهندگی، درخواست کننده میتواند برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال خود نیز درخواست ورود به آمریکا را مطرح نماید. یک سال بعد از پذیرفته شدن درخواست پناهندگی و حضور در آمریکا، شخص میتواند تقاضای کارت سبز (گرین کارت آمریکا) کند. لازم به ذکر می باشد که بازگشت پناهندگان به کشور خود در طول اقامت در آمریکا، خلاف ادعای مطرح شده درمصاحبه و فرم پناهندگی بوده و در صورت آگاهی اداره مهاجرت آمریکا از سفر پناهنده به کشور خود، ممکن است مورد بازخواست قرار گرفته و در بعضی موارد موجب از دست دادن کارت سبز گردد.
اقامت پناهندگان در آمریکا
پس از ارسال درخواست دریافت گرین کارت USCIS معمولاً ظرف چند هفته یک اعلان برای شما ارسال می کند. چند هفته بعد USCIS برای شما قرار ملاقات بیومتریک برنامه ریزی می کند، در آنجا از شما اثر انگشت، عکس و امضا گرفته می شود. اثر انگشت شما بر اساس پایگاه های اطلاعاتی نیروی انتظامی ایالات متحده بررسی می شود تا مطمئن شوید هیچ جنایتی یا نقض مهاجرت مرتکب نشده اید که مانع از دریافت گرین کارت ایالات متحده می شود. در نهایت شما یک تصمیم کتبی در مورد تنظیم وضعیت برنامه خود دریافت خواهید کرد. در صورت اعطای گرین کارت تاریخ "تنظیم وضعیت" شما به عنوان روزی که به عنوان پناهنده وارد ایالات متحده شده اید ثبت می شود. این امر بسیار مهم است زیرا این بدان معناست که با شروع شمارش پنج سال خود برای شهروندی ایالات متحده، یک سال اقامت دائمی از قبل خواهید داشت.
پناهندگان ممکن است در شهری مستقر شوند که اقوام یا دوستانشان در آنجا نساکن باشد، یا در آنجا جامعه ای مستقر وجود داشته باشد که با زبان یا فرهنگ آنها اشتراک داشته باشد. ملاحظات دیگر شامل هزینه زندگی در آمریکا و دسترسی به خدمات پزشکی در نظر گرفته می شود، با این حال در نهایت به عنوان ساکنان قانونی ایالات متحده، پناهندگان در نهایت می توانند در هر ایالتی که انتخاب می کنند زندگی کنند.