کاریابی و یافتن شغل در آمریکا

برای واجد شرایط شدن اخذ ویزای کاری در کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا مهمترین شرط داشتن یک پیشنهاد کار Job Offer از کارفرمای آمریکایی است.

بطور کلی روش های یافتن شغل در آمریکا بصورت زیر است:

- از طریق دوستان و آشنایان

- حضور در گردهمایی های ایرانیان

- موسسات کاریابی اینترنتی

- استفاده از شرکت های کاریابی

- بازارچه کار (Job Fair)

 

1- از طریق دوستان و آشنایان در آمریکا

یکی از بهترین راهها برای گرفتن شغل کمک گرفتن از دوستانی است که در شرکتهای آمریکایی کار می کنند و از تجربیات شما آگاهند و حاضرند ریسک معرفی شما را به عنوان فرد باتجربه به رییسشان به جان بخرند. در اینصورت رزومه شما خیلی سریعتر از بقیه رزومه ها به دست فرد تصمیم گیر می رسد و شانس گرفتن کار بالا می رود.

2- حضور در گردهمایی های ایرانیان در آمریکا

صاحبان بیزینس ایرانی هم همانند بسیاری دیگر از ساکنان ایالات متحده آمریکا، گرهماییهایی دارند و به طور دوره ای همدیگر را ملاقات می کنند. به عنوان مثال صاحبان بیزینس ایرانی در اورنج کانتی کالیفرنیا  (orange county California)در گردهمایی های مجموعه ای با نام نیپاک دور هم جمع می شوند و با یکدیگر آشنا می گردند. این گردهمایی ها می تواند راه حلی برای پیدا کردن کار در آمریکا باشد. به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان صحبت از لطف از سوی شما به ایشان یا از سوی ایشان به شما در میان نیست و اگر شما به عنوان یک فرد حرفه ای امکان اضافه کردن ارزش به یک شرکت دیگر را داشته باشید، این آشنایی می تواند سرآغازی برای همکاری شما با آن شرکت باشد. لذا هنگامی که با افراد ملاقات می کنید ببینید که تجربات و تخصص شما چه ارزشی برای فرد مقابل به همراه خواهد داشت.

3- وب سایتهای کاریابی انگلیسی زبان

در صورتی که روزمه خود را که به نحو شایسته ای تهیه کریده اید و آشنایی نیز ندارید که شما را معرفی کند در وبسایتهای مختلف (به زبان انگلیسی) مانند Monster، careerbuilder، indeed و سایر وبسایتهای کاریابی مرتبط با رشته کاریتان به اشتراک بگذارید. برای خود پروفایل Linkedin درست کنید و آن را همواره به روز رسانی کنید و سعی کنید که برای خودتان ارتباط ایجاد کنید. گروههای کاری مربوط به رشته خودتان را پیدا کنید و سعی کنید در جلساتی که می گذارند حضور پیدا کنید. به این نحو شبکه کسانی که در آمریکا شما را می شناسند را بزرگ می کنید و امکان اینکه آنها شما را برای کار به کسی معرفی کنند بالا می رود.

بسیاری از شرکتها به شما اجازه می دهند که برای شغل روی وبسایت خودشان رزومه ارسال کنید که این مساله کار شما را ممکن از یک مرحله جلو بیاندازد. یکی دیگر از وبسایتهایی که شغلهای محلی بر روی آن پست می شود craigslist.org است و شغلهای  مختلف بر اساس گروهبندیهای مختلف در آن آمده است. بسیاری از این شغلها توسط خود شرکتها پست می شود و اینکه واسطه ای در این بین نیست احتمال موفقیت شما را در پیدا کردن کار بالا می برد

4- استفاده از شرکتهای کاریابی در آمریکا

بسیاری از شرکتها برای پیدا کردن نیروی مورد نظر خودشان از کاریابها (Recruiters) استفاده می کنند. این کاریابها در قبال پیدا کردن فرد مورد نظر شرکت از شرکت مبلغی به عنوان حق الزحمه دریافت می کنند. این کاریابها یا به طور شخصی و یا به عنوان یک شرکت فعالیت می کنند. کاریابهایی که به طور خصوصی کار می کنند را می توانید مثلاً از روی Linkedin پیدا کنید و به آنها درخواست بفرستید. شرکتهای کاریابی هم معمولاً وبسایت دارند و می توانید رزومه تان را در وبسایت آنها به اشتراک بگذارید تا اگر شغل مورد نظر شما را نیاز داشتند برای شما ایمیل بفرستند. افراد یا شرکتهای دیگری هم وجود دارند که در قبال گرفتن مبلغی از شما برای شما کار پیدا می کنند که در صورت لزوم استفاده از خدمات آنها هم می تواند مدنظر قرار گیرد. randstadusa.com یکی از این وب سایت ها است.

5- بازارچه کار (Job Fair) در آمریکا

در حین جستجو برای کار پیدا کردن در آمریکا ممکن است در اطراف محلی که زندگی می کنید با آگهی بازارچه های کار هم روبرو شوید. این بازارچه ها معمولا یا به طور مستقیم توسط شرکتهای بزرگ مانند Chevron برگزار می شوند یا توسط کانتی یا شهرمحل سکونت شما. در بازارچه های کاری که توسط کانتی برگزار می شود معمولاً شرکتهای متعددی در این بازارچه ها شرکت می کنند و شما می توانید از شغلهای موجود آنها مطلع شوید و از نزدیک با آنها راجع به خودتان و مهارتهاتان صحبت کنید. حتماً چندین کپی رزومه خودتان که اطلاعات تماس با شما را داشته باشد به همراه خودتان ببرید تا در صورت نیاز آنها را یه شرکتها بدهید. به علاوه معمولاً در حاشیه این بازارچه های کار، سرویسهای تهیه و تنظیم رزومه وجود دارد که به شما کمک می کند روزمه خود را درست کنید یا آن را بهبود بخشید.

 

 

مصاحبه کاری

در صورتی  رزومه کاری شما از مراحل مختلف گذر کرد و برای مصاحبه دعوت شدید،به یاد داشته باشی که حتما به دقت بدانید که در رزومه تان چه نوشته اید و چرا نوشته اید. مثالهای مختلف از کارهایی که کرده اید را به یاد داشته باشید و سعی نکنید خودتان را کمتر یا خیلی بیشتر از آنچه که هستید جلوه دهید. آنچه که هستید را به بهترین وجه بفروشید. به خاطر داشته باشید که شما بایستی به شرکت مربوطه ارزش اضافه کنید و آنها می خواهند مطمئن شوند که حضور شما در شرکتشان مفید خواهد بود. سعی کنید گرم و دوستانه رفتار کرده و با طرف مقابل ارتباط چشمی برقرار کنید. یادتان باشد که قبل از رفتن به جلسه مصاحبه اطلاعات کاملی راجع به شرکت مورد نظر کسب کنید و در حین مصاحبه سوالهایی که نشان دهنده علاقمندی و اشتیاق شما برای کار کردن و تاثیرگذار بودن در شرکت مذکور بپرسید. یادتان نرود که در پایان مصاحبه بیان کنید که شما علاقمند به شغل هستید و درخواست کنید که شغل را به شما بدهند.فرد مصاحبه کننده دارد وظیفه اش را انجام می دهد و می خواهد بداند که اگر شما را استخدام کند شما از پس انجام کارها بر میآیید و خدشه ای به اعتبار وی به عنوان کسی که شما را استخدام کرده وارد نمی کنید. در پایان مصاحبه حتما کارت فرد مصاحبه گر را بگیرید و پس ازبازگشت از مصاحبه حتماً برای وی نامه تشکر (thank you letter) بفرستید. این نامه کمک می کند که شما فردی مبادی آداب و پیگیر به نظر برسید و نام شما در ذهن فرد مصاحبه کننده بماند